Stoomtrein rondt grote projecten af

GOES/BORSELE – Woensdag 31 augustus worden bij Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) enkele grote projecten officieel afgerond en in gebruik genomen. Tijdens een bijeenkomst voor genodigden zullen burgemeester Mulder van Goes en burgemeester Dijksterhuis van Borsele de projecten officieel openen en in gebruik nemen.

Burgemeester Margo Mulder opent op het Goese museumterrein van de SGB de projecten ‘Het spoor van de wederopbouw’ en de uitbreiding van het spoorwegemplacement Goes. Het spoorwegemplacement is grotendeels door SGB-vrijwilligers zelf helemaal verbouwd, waarbij vele sporen zijn verplaatst en toegevoegd. Op de extra sporen is o.a. spoorwegmaterieel uit de oorlog en de wederopbouwperiode tentoongesteld.

Burgemeester Gerben Dijksterhuis neemt op het station van ’s-Gravenpolder-‘s-Heer Abtskerke de diesel-motorwagens type ‘omC’ officieel in gebruik. De omC-motorwagens zijn door de SGB-vrijwilligers zelf gebouwde replica’s van originele treinen die NS vanaf 1927 in gebruik nam op de Zuid-Bevelandse spoorlijnen. De bouw van beide replica’s nam meer dan 10 jaar in beslag.

Foto: gedeelte tentoonstelling Spoor van de Wederopbouw (Stichting Stoomtrein Goes-Borsele)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden