Stoomtrein vergroot capaciteit. Extra rijtuigen gehuurd voor zomervakantie.

Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) vergroot de capaciteit van de stoomtreinen gedurende de zomer. Twee rijtuigen met elk 12 coupés worden gehuurd van collega-museum Stoomstichting Nederland uit Rotterdam. Deze rijtuigen zullen in juli en augustus in alle SGB-ritten worden ingezet.

Verminderde capaciteit door anderhalve meter regel

Omdat de regel van anderhalve meter afstand houden tussen huishoudens nog steeds van kracht is, verhuurt de SGB momenteel alleen privécoupés per huishouden. Omdat de totale capaciteit van de SGB-treinen daardoor minder is dan normaal, was een versterking van het rijtuigpark gewenst.

Deutsche Bundesbahn

De ingehuurde rijtuigen stammen van eind jaren ’50 van de vorige eeuw en werden oorspronkelijk ingezet door de Deutsche Bundesbahn. Stoomstichting Nederland gebruikt de rijtuigen normaal gesproken voor hun eigen stoomtreinritten over het ProRail-spoorwegnet, maar omdat zulke ritten in de zomer niet zijn gepland, konden de Rotterdammers de rijtuigen voorlopig even missen.

Het ingehuurde materieel arriveert per spoor op zaterdag 26 juni in Goes en zal vanaf zaterdag 3 juli (de Dag van het Landschapspark) worden ingezet tussen Goes en Hoedekenskerke.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden