Streekomroep De Bevelanden bekrachtigt samenwerking met Omroep Zeeland: ‘Samen staan we sterker’

GOES / OOST-SOUBURG – Streekomroep De Bevelanden en Omroep Zeeland hebben dinsdag de onderlinge samenwerking bekrachtigd. Hoofdredacteur Marcel Steenbakker van De Bevelanden en directeur Monique Schoonen van Omroep Zeeland ondertekenden in Oost-Souburg de overeenkomst, waarbij de onderlinge uitwisseling van nieuws en artikelen is afgesproken. Ook werken de beide omroepen samen aan een gezamenlijk advertentiebeleid. Maandag heeft demissionair minister Arie Slob bekendgemaakt dat hij extra geld vrijmaakt voor het regionale samenwerkingsproject. Twee NOS-journalisten ondersteunen nog zeker tot juli 2023 de redactie van Streekomroep De Bevelanden.

door: Han Verbeem

De NOS, Streekomroep De Bevelanden en Omroep Zeeland doen mee aan het project ‘Versterking lokale journalistiek door samenwerking’. Het project is in mei 2021 van start gegaan. De landelijke en regionale omroepen ondersteunen daarbij de lokale streekomroepen. “De gedachte is, dat nieuws en achtergronden uit de haarvaten van de maatschappij ook relevant kunnen zijn voor een regionaal en landelijk bereik”, aldus de projectomschrijving. “Daarvoor is samenwerking tussen de lagen in het mediabestel essentieel. De extra journalisten dragen bij aan een professioneel redactioneel netwerk dat – volledig gefaciliteerd – kwalitatieve content oplevert, beschikbaar voor alle lagen en platformen: lokaal, regionaal en nationaal.”

Hoofdredacteur Marcel Steenbakker van De Bevelanden is blij met de impuls die de streekomroep krijgt. “We zien vooral kansen, ook met het zicht op de komende gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Steenbakker. De Bevelanden is een jonge omroep in ontwikkeling, met nieuwe redactieruimte en radiostudio’s aan de Dr. A.F. Philipsstraat in Goes.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden