Studenten maken Krabbendijkse versie van Monopoly

KRABBENDIJKE – Ook Krabbendijke krijgt een eigen versie van Monopoly. Het bordspel is bedacht door studenten van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Het idee is ontstaan uit een samenwerking met zorggroep Ter Weel.

door: Han Verbeem

Er bestaat sinds 2014 al een Zeeuws Monopolyspel, waarin de hele provincie voorkomt. De lokale versie van de Krabbendijkse editie zal in een kleine oplage beschikbaar komen.

Bij zorgorganisatie Gors zijn tien exemplaren van het speciale bordspel gemaakt. Gors biedt dagbesteding aan mensen met een beperking of niet aangeboren hersenletsel.

Verbinden

Het spel maakt deel uit van een ‘Cultuurbox’, waarin allerlei culturele initiatieven uit de gemeente Reimerswaal zijn verenigd. Hiermee willen de studenten cultuur, zorg en welzijn in Krabbendijke meer met elkaar verbinden. Voor het ontwerp van het bord hebben ze een kunstenaar in de hand genomen en digitaal gesprekken gevoerd met burgemeester José Van Egmond, Ter Weel-bestuurder Coby van Traas en een docent van het Calvijn College in Goes.

Instellingen Reimerwaal

Volgende week dinsdag 25 november presenteren de studenten hun versie van het bordspel. Het Krabbendijkse Monopoly is bedoeld voor onder meer scholen, kerken, dorpshuis en verenigingen in de gemeente Reimerswaal.

(Foto: Pixabay)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden