Subsidie groene daken krijgt vervolg in Goes

GOES – De gemeente Goes gaat door met de subsidieregeling voor het aanleggen van groene daken. Particulieren kunnen een tegemoetkoming krijgen van 25 euro per vierkante meter met een maximum van 2500 euro.

De gemeente Goes riep de regeling afgelopen najaar in het leven. Sindsdien zijn er achttien subsidieaanvragen binnengekomen. Volgens wethouder Joost de Goffau is dat voldoende reden om de regeling te verlengen.

Erkend bedrijf

Er is ook een subsidieregeling van de Provincie Zeeland. Die is anders dan de regeling in Goes. Zo subsidieert de provincie daken met een oppervlakte tot tweehonderd vierkante meter, de gemeente Goes betaalt maximaal honderd vierkante meter mee. En er is nog een verschil: de Provincie Zeeland wil alleen meebetalen als de aanleg van het groene dak door een erkend bedrijf op dat gebied gedaan wordt. Goes stelt die eis niet; de doe-het-zelver kan ook aanspraak maken op de regeling. De twee regelingen zijn overigens niet met elkaar te combineren. Het afgelopen jaar zijn er vanuit Goes 22 subsidieaanvragen bij de provincie binnengekomen.

Forse buien

De gemeente hoopt dat door deze subsidieregeling het aantal vierkante meters groene daken in Goes verder zal toenemen. Enerzijds omdat deze daken bijdragen aan de biodiversiteit. Anderzijds omdat ze goed zijn voor de opvang van regenwater: bij forse buien wordt het rioolsysteem zo minder zwaar belast. Voorwaarde is dan ook dat iedere vierkante meter groen dak een waterbergend vermogen van minimaal twintig liter heeft.

foto: Wethouder Joost de Goffau (met rode trui) poseert tijdens de aftrap van de subsidieregeling bij een stuk groen dak. (© Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden