Tennisclub Animo krijgt een padelbaan voor de snelstgroeiende racketsport, namelijk padel. Terneuzen legt in totaal twee padelbanen aan. GO-FM sprak met Stefan van IJk van Tennisclub Animo. Beluister het hele gesprek op go-rtv.nl

Tennisclub Animo krijgt een padelbaan voor de snelstgroeiende racketsport, namelijk padel. Terneuzen legt in totaal twee padelbanen aan. GO-FM sprak met Stefan van IJk van Tennisclub Animo.

“Padel is te vergelijken met een combi van tennis en squash met een glazen kooi eromheen”, vertelt Van IJk, “het is dynamisch, attractief en laagdrempelig. Als je regelmatig tennist, kan je ook een redelijk competetief potje padel spelen.”

Over de aanleiding om de padelbaan in Terneuzen aan te leggen vertelt hij: “De aanleiding is vrij tweeslachtig. Het leefde al heel erg, het is de meest groeiende sport wereldwijd. Ook loopt ons ledenaantal erg terug. Dus op deze manier hopen we op een win-win situatie.”

“We zien nu al dat de inschrijvingen toenemen”, vertelt Stefan, “dat zal niet alleen aan de padel liggen, maar ook aan het feit dat tennissen nu nog gewoon mag.”

 

Luister naar het volledige interview via onderstaande link:

Foto: GO-RTV, Padelbaan (Breskens)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden