Terrassen Grote Markt Goes mogen permanent uitgebreid worden

GOES – Horecabedrijven op de Grote Markt in Goes mogen – waar mogelijk – permanent hun terrassen uitbreiden. Het dagelijkse gemeentebestuur heeft daarvoor groen licht gegeven. De verruiming gaat volgende week dinsdag in.

De extra terrasruimte mag gebruikt worden in de periode 1 maart tot 1 november. De afgelopen twee jaar is de nodige ervaring opgedaan met tijdelijke verruiming van de terrassen. Vanwege de coronamaatregelen (anderhalve meter) wilden horecaondernemers die extra ruimte graag hebben. Op basis van de ervaringen is een nieuwe terrasindeling voor de Grote Markt gemaakt, om te voorkomen dat het een rommeltje wordt op het plein.

Fietsen

Omdat grotere terrassen prima passen in de plannen die de gemeente heeft met de binnenstad, is gekeken naar de mogelijkheid om de terrassen op de Grote Markt permanent te verruimen. Dat had wat voeten in de aarde, omdat aan grotere terrassen ook zeker nadelen kleven. Onder meer een grote hoeveelheid fietsen die de afgelopen twee jaar lukraak tussen de terrassen werd geparkeerd. Hulpdiensten konden daardoor meerdere keren niet of nauwelijks op de plaats van bestemming komen: de Veiligheidsregio Zeeland drong aan op meer ruimte voor ambulances, brandweer en politie.

Weekmarkt

Niet alleen voor de horeca ook voor de weekmarkt op dinsdag werd vanwege de coronamaatregelen extra ruimte gecreëerd. De horecabedrijven mogen daarom ook met de nieuwe regelgeving op die dag hun extra terrasruimte niet gebruiken. Voor de ondernemers aan de oostzijde (dat is de lange kant, waar onder meer De Landbouw is gevestigd) gold en geldt bovendien dat hun verruimde terras er niet mag staan tijdens de zaterdagmarkt. Ook tijdens evenementen op de Grote markt mag de extra terrasruimte niet gebruikt worden.

Uit het zicht

De afgelopen twee jaar werden op beide marktdagen meubilair en parasols op de plek van de extra terrassen opgeslagen. Dat gaf een rommelig beeld. Met de nieuwe regeling mag dat niet meer. De gemeente wil die spullen uit het zicht hebben op het  moment dat de extra terrasruimte niet kan/mag worden opgebouwd. Verder moeten de ondernemers dezelfde parasols gaan gebruiken. De gemeente gaat ook met horecaondernemers buiten de Grote Markt kijken of permanente verruiming van hun terrassen mogelijk is.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden