Tijdelijke woningen voor OekraÏense vluchtelingen op sportvelden Kortgene

KORTGENE – Noord-Beveland wil 30 Oekraïense vluchtelingen onderbrengen in noodwoningen op de voormalige sportvelden van Kortgene. Burgemeester Loes Meeuwisse laat weten dat er flexwoningen komen. “Deze bieden comfort, kunnen in de winter gebruikt worden en daarbij is de uitstraling hiervan passend bij het omgevingsbeeld.” De velden waren eerder al in beeld voor tiny houses.

door: Han Verbeem

Volgens Meeuwisse heeft het college verschillende vormen van accommodaties laten onderzoeken. Daarbij hebben burgemeester en wethouders “een afweging gemaakt in deze marktoriëntatie.” Het draait daarbij om de kosten: met de bouw van de chalets is zo’n  710.000 euro gemoeid. Dat geld komt van de Rijksoverheid. Pas als het ministerie van Justitie en Veiligheid met de benodigde budget over de brug komt, kan de ontwikkelaar aan de slag. Ook de Noord-Bevelandse gemeenteraad dient zich nog uit te spreken over de plannen. Het is de tweede tijdelijke opvanglocatie op het eindeloze eiland: eerder besloot de gemeente 25 vluchtelingen onder te brengen in een leegstaande school in Wissenkerke.

 Informatieavond

Dinsdag 21 juni is in de raadszaal van het gemeentehuis in Wissenkerke een informatieavond plaats voor de inwoners. Burgemeester en de projectontwikkelaar geven die avond uitleg over de ontwikkeling van de locatie en de planning. Daarna hebben inwoners de gelegenheid tot het stellen van vragen. De gemeenteraad beslist donderdag 30 juni over het project.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden