Tot vannacht geen treinen door kapotgereden bovenleiding

KRABBENDIJKE – De stremming van het treinverkeer als gevolg van de vrachtwagen die vanmiddag bij Krabbendijke een bovenleiding kapotreed, gaat nog duren tot na middernacht. Dat verwachten de Nederlandse Spoorwegen (NS).

Even na het middaguur moest het treinverkeer op het traject tussen de NS-stations Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke worden stilgelegd nadat een vrachtwagen de bovenleiding kapot had gereden. Vermoedelijk stond de grijpkraan van de vrachtauto te hoog toen deze bij de spoorwegovergang bij de Nieuwlandse Binnendijk het spoor over stak. Alle 115 reizigers van de gestrande trein zijn geëvacueerd, zo meldt ProRail.

In eerste instantie leken de problemen relatief snel opgelost te kunnen worden en werd rekening gehouden met een eindtijd van 13.45 uur, inmiddels melden de Nederlandse Spoorwegen (NS) dat de verstoring vermoedelijk pas rond 00.30 uur verholpen zal zijn. Volgens ProRail is de schade aan de bovenleiding groot en heeft deze invloed op beide sporen. “We zijn inmiddels hard aan het werk om de schade ter herstellen, maar de werkzaamheden zullen in elk geval de hele dag en avond nog in beslag nemen. We raden iedereen dan ook aan de reisplanner te checken voordat je van huis gaat”, aldus ProRail.

Er rijden stopbussen tussen de stations Goes, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke, Rilland-Bath en Bergen op Zoom. Er rijden taxibusjes tussen de stations Kruiningen-Yerseke en Kapelle-Biezelinge. De extra reistijd bedraagt volgens de NS meer dan 60 minuten. De politie heeft de spoorwegovergang afgezet.

Foto: HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden