Veilig aan zee in Zeeland

De veiligheidsregio Zeeland wil inwoners en recreanten beter informeren over de gevaren aan de Zeeuwse kust. Hiervoor heeft het samenwerkingsverband een informatiepagina samengesteld om ongevallen in de Zeeuwse wateren te voorkomen.

Zeeland heeft zo’n 600 kilometer kustlijn. De wateren om ons heen zorgen voor veel plezier, maar kunnen zeker ook voor gevaar zorgen. Daarom is het belangrijk dat zowel inwoners als recreanten deze gevaren kennen en zich bewust zijn van de verschillende manieren waarop er gewaarschuwd wordt.

Strandvlaggen
Het is bijvoorbeeld goed om te weten wat de strandvlaggen betekenen. Wanneer kan je veilig gaan zwemmen? En wanneer moet je vooral niet met je luchtbed de zee in? En hoe kan je in geval van nood zo snel mogelijk hulp krijgen van de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij)? Deze handige, en potentieel levensreddende, informatie is op zeelandveilig.nl/veiligaanzee te vinden.

Toeristen
Omdat ongevallen in en op het water vaker gebeuren bij toeristen en recreanten, worden gemeenten en ondernemers die veel in aanraking komen met toeristen, gevraagd om de informatie te delen met hun gasten. Op die manier hoopt de veiligheidsregio Zeeland zoveel mogelijk ongevallen te voorkomen.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden