Voorzitter PvdA Reimerswaal: ‘Ik hoop dat raadslid Sinke opstapt’

KRUININGEN – De voorzitter van de PvdA-Reimerswaal Dieuwke Louwrink, hoopt dat raadslid Marjolein Sinke-Oele opstapt. Louwrink zei dat in reactie op het opstappen van wethouder Kees Verburg. De coalitie in Reimerswaal is daardoor geklapt nog voordat die goed en wel begonnen was.

Door: Omroep Zeeland

“Ik neem het haar kwalijk en ik hoop dat ze zegt: ‘Ik hoor niet meer thuis bij de PvdA, ik stap op’. Desnoods neemt ze haar zetel mee’, zegt Louwrink. “Maar dat is niet aan mij. Dat is haar eigen keuze. We zullen gesprekken moeten voeren: kunnen we nog met elkaar verder of niet?”

Niet gesteund

Beoogd wethouder Kees Verburg maakte eerder vandaag bekend niet meer door te willen als wethouder. Hij voelt zich niet gesteund door zijn fractie, nu raadslid Marjolein Sinke-Oele het coalitieakkoord niet wil onderschrijven. Zij is het niet eens met een passage over gender die op initiatief van de SGP in het akkoord was beland. Daar staat: ‘We gaan niet mee in de trend om alle inwoners genderneutraal te benaderen’. Ook belangenorganisaties van de LHBTI-gemeenschap zeiden zich te storen aan het zinnetje.
Volgens Louwrink is Verburg opgestapt omdat hij veel negatieve reacties kreeg na de berichtgeving over die passage. “Mensen die niet goed lezen, een stukje eruit tillen en aan de hand daarvan reageren. Hij zegt: ‘Dit raak ik niet meer kwijt, dit geeft me zó’n negatief imago en dat wil ik gewoon niet. Dan stap ik eruit.”

Niet negatief behandelen

Louwrink vindt dat Sinke-Oele overdrijft: ‘Als het zo zou zijn dat we mensen negatief behandelden, homo’s of lesbiennes, dan had ze een punt, maar zo is het niet. Waar ze over vallen is dat we mannen als mannen aanspreken en vrouwen als vrouwen. Dat doe je in de praktijk al, Tenzij er iemand die aan je loket staat die zegt: sorry, ik word liever zo en zo aangesproken. Dan is er geen man overboord.”
Het steekt de partijvoorzitter dat de PvdA nu geen invloed meer heeft op het beleid in Reimerswaal. “Als je in de coalitie zit, kan je veel voor je inwoners bereiken. In de oppositie is dat niet zo, zeker zoals de situatie nu is.
 
Illustratie: Pixabay
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden