Waarschuwing voor blauwalg in Goese Polder

GOES – De gemeente Goes waarschuwt voor blauwalg in verschillende vijvers in de wijk Goese Polder. Er is het advies om ieder contact met het open water in de wijk te mijden.

Blauwalg is een bacterie die uitstekend gedijt bij warm weer en die er voor zorgt dat het water er als een blauw/groene soep komt uit te zien. De bacterie veroorzaakt ook nogal wat stank en produceert giftige stoffen, waar zowel mensen als dieren ziek van kunnen worden. Omdat al het water in de Goese Polder met elkaar verbonden is, adviseert de gemeente om contact met dat water te voorkomen. Er worden ook waarschuwingsborden geplaatst.

Niet spelen, niet drinken, niet vissen

Concreet komt het er op neer dat mensen wordt aangeraden kinderen niet bij het water te laten spelen. Houd ook de hond er uit de buurt en laat die zeker niet van het water drinken. Ook vissen in de sloten of vijvers wordt afgeraden. Gezien het warme weer nu en de komende dagen, verwacht de gemeente dat de blauwalg zich ook in vijvers elders in Goes zal gaan laten zien. Wie de waterkwaliteit niet vertrouwd kan dat melden via www.goes.nl/melding-doen.

Dode dieren

Dat de blauwalg zich ook buiten de wijk Goese Polder zal gaan laten zien, ligt in de lijn der verwachting. Ook Waterschap Scheldestromen waarschuwt namenlijk vandaag dat er op verschillende plekken in Zeeland blauwalg is waargenomen. Het schap verwacht dat vanwege het aanhoudende warme weer het aantal locaties waar blauwalg voorkomt gaat uitbreiden en adviseert om ieder contact met dat water te mijden. Ook wordt contact met dode dieren in of bij dat water afgeraden. Beter is het om daarvan melding te maken bij waterschap of gemeente.

Foto: Blauwalg zorgt ervoor dat het water er als een groene soep uit gaat zien. (© Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden