Weer vernielingen: Goes zet hekken om voetbalvelden Het Schenge

GOES – En weer waren er vernielingen bij voetbalvereniging SSV’65 op sportpark Het Schenge in Goes. Voor de club en de gemeente is de maat nu vol. Er worden hekken geplaatst om de velden 1 en 4. Als er niet gespeeld wordt, gaat de boel op slot.

Naar aanleiding van de meest recente vernielingen schreef SSV’65 vorige week op de eigen facebookpagina: ‘Al 2 jaar lang worden onze eigendommen wekelijks gesloopt. Met vandaag weer een triest dieptepunt. Het is een knauw naar onze trouwe groep vrijwilligers die al 3 jaar lang onze accommodatie vernieuwen en verbeteren. Laat staan wat het met onze financiën doet in coronatijd. (…) En aan diegene die dit hebben gedaan. Zoek een hobby en ga wat nuttigs doen met je vrije tijd!’.

Rottigheid

De omheining kost rond de 50.000 euro en komt voor rekening van de gemeente. Zo hopen club en gemeente dat vandalen buiten de deur gehouden kunnen worden. “Het is wel de vraag wat er dan gaat gebeuren”, zegt wethouder Joost de Goffau. “Gaan die vernielingen zich verplaatsen, gaan die jongeren ergens anders rottigheid schoppen? Die vraag is nu nog lastig te beantwoorden.”

Capaciteit

Het eventueel plaatsen van camera’s en extra verlichting is een zaak van de club(s). “Je kunt als overheid niet zomaar ergens een camera ophangen. Je hebt dan te maken met allerlei privacyoverwegingen”, zegt burgemeester Margo Mulder. Over extra surveillance in het gebied zegt ze: “Rond de jaarwisseling is Het Schenge een hotspot die extra in de gaten gehouden wordt. Zoals er meer van dat soort plekken zijn rond die tijd. Maar het is niet zo dat we nu ineens extra capaciteit hebben.” De burgemeester benadrukt dat er ook preventief wordt opgetreden. In samenwerking met welzijnsorganisatie SMWO wordt er voorlichting gegeven op scholen.

foto: SSV’65

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden