Wethouders Reimerswaal lezen voor bij basisonderwijs

KRUININGEN – Wethouders Maarten Both, Dirk Verburg en Kees Verburg kruipen vrijdag 8 oktober eenmalig terug in de schoolbanken; om voor te lezen. In het kader van de Dag van de Duurzaamheid zullen zij voorlezen aan de bovenbouw van het basisonderwijs, de groepen 5, 6, 7 en 8. De wethouders zijn hiertoe uitgenodigd door het Milieu-, en Educatiecentrum de Bevelanden, kortweg MEC de Bevelanden.

 

Wethouder Kees Verburg is de eerste die start, direct na het luiden van de schoolbel om 08.30 uur. Tot 9.30 uur leest hij voor uit ‘Sven en de keizerspinguin’ aan de groepen 5 en 6 van OBS De Reigersberg in Rilland. 

Dirk Verburg begint om 09.30 met groep 7 van CBS Het Kompas in Yerseke. Een uur later leest hij voor aan groep 8 uit ‘Het Slaapfeestje’.

‘Het Slaapfeestje’ wordt ook voorgelezen door Maarten Both. Hij is vanaf 10.30 uur te gast bij IKC De Horizon in Rilland. Hier zal hij voorlezen aan groep 8.

 

Dag van de Duurzaamheid

Sinds het ontstaan van de Dag van de Duurzaamheid in 2008 is deze dag een begrip in het onderwijs. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid wordt extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. Het is belangrijk dat leerlingen en studenten duurzaamheid nu al zien als ‘het nieuwe normaal’. Belangrijk hierbij is dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet. De Dag van de Duurzaamheid geeft jaarlijks een nieuwe impuls hieraan.

 

Voorleesactie

De Voorleesactie is een laagdrempelige actie om aan de slag te gaan met duurzaamheid in de klas. De actie valt samen met de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is ‘Worden wat je wil’, Net als duurzaamheid gaat dit over de toekomst.

 

Foto: Pixabay 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden