“Zeeland in Stroomversnelling” subsidieregeling is opengesteld

Op 15 april 2022 werd de “Zeeland in Stroomversnelling” subsidieregeling voor de achtste keer opengesteld. Verenigingen van particuliere instellingen kunnen tot 22 juli 2022 hun aanvraag indienen, waarna deze beoordeeld zal worden. In totaal is er deze ronde € 250.000,- beschikbaar voor haalbaarheidsonderzoeken en € 650.000,- voor demonstratieprojecten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst op 28 april 2022.

De Zeeland in Stroomversnelling-subsidieregeling richt zich op duurzame economische structuurversterking van Zeeland. Ze stimuleren netwerken en samenwerkingsverbanden tot het uitvoeren van projecten die bijdragen aan innovatie en het bundelen van kennis. Subsidie kan worden aangevraagd door consortia werkzaam binnen één of meer van de volgende Zeeuwse sectoren: Havens en Logistiek; Industrie en Maintenance; Water en energie; Vrijetijdseconomie; Agrofood en Seafood; Zorg.

Er zijn twee verschillende soorten subsidies die kunnen worden aangevraagd: voor haalbaarheidsonderzoeken en voor demonstratieprojecten. Met haalbaarheidsonderzoeken wordt de haalbaarheid van een innovatief idee onderzocht. Als blijkt dat er reële kansen zijn voor het innovatieve idee kan de volgende stap een demonstratieproject zijn, waarbij het idee getest wordt in de praktijk.

De Provincie Zeeland werkt voor de “Zeeland in Stroomversnelling-subsidieregeling” samen met Impuls Zeeland. Impuls Zeeland biedt aanvragers begeleiding in aanloop naar het aanvragen van de subsidie. Om geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over de voorwaarden van de regeling organiseren de Provincie en Impuls op 28 april 2022 een bijeenkomst.De bijeenkomst vindt plaats bij Dockwize in Vlissingen en start om 13:00 uur. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via https://info128921.typeform.com/to/kdrvj2V3.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden