Zeeland viert Coming Out dag

GOES – 11 oktober is het Internationale Coming Out dag. Op deze dag staat de wereld stil bij de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit: je mag zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. Op deze dag organiseren Anti Discriminatie Bureau Zeeland en LHBT Netwerk Zeeland een inspirerend middagprogramma én een feestelijk avondprogramma bij Podium ’t Beest in Goes. Iedereen die geïnteresseerd is, kan deze dag bijwonen. Aanmelden is verplicht. 

Ellie Lust
Het interactieve middagprogramma start om 13.30 uur en staat met name in het teken van informatievoorziening en deskundigheidsbevordering over de zelfacceptatie van LHBTI’ers en het netwerk om hen heen. Niemand minder dan Ellie Lust geeft een college tour en beantwoordt vragen uit het publiek. Daarnaast worden verschillende casussen besproken en krijgen aanwezigen meer inzicht in vraagstukken die bijdragen aan het inclusiever maken van de samenleving voor LHBTI’s. Het middagprogramma wordt rond 16.30 uur afgesloten.

BOYS WON’T BE BOYS
Het feestelijke avondprogramma start om 17.30 met buffet of om 19.00 uur zonder buffet. Op het programma staat een prachtige theatervoorstelling van Jeugd Theaterschool Zeeland en indrukwekkende performances van Jorrit de Vries en Rikkert van Huisstede van de theatergroep BOYS WON’T BE BOYS over gender, mannelijkheid en emancipatie. Ook onderdeel van de avond is een lipsync en een Q&A sessie met dragqueens Hoax Lebeau en Heisa Jynx.

Zeeuwse Parel
Aan het eind van de avond wordt door LHBT Netwerk Zeeland de Zeeuwse Parel uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich de afgelopen twee jaar heeft ingezet om de acceptatie van seksuele diversiteit in Zeeland te bevorderen. De afgelopen periode kon men genomineerden aandragen. De juryvoorzitter is dit jaar de President-Directeur van DOW Benelux, Anton van Beek.

Aanmelden 11 oktober 2021
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen: gemeenten, (welzijns)organisaties, vrijwilligers, scholen en burgers. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via Meld je nu aan voor Coming Out dag 2021! | ADB Zeeland.

Coming Out dag
Op Coming Out dag wordt op veel plaatsen door gemeenten of organisaties de regenboogvlag gehesen. Hiermee geven zij aan dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de vlag wordt een zichtbare boodschap af gegeven aan alle werknemers, burgers en organisaties om open te staan voor seksuele- en genderdiversiteit.

De avond is een initiatief van ADB Zeeland en LHBT Netwerk Zeeland en wordt mogelijk gemaakt door de Krijger Zuiderwijkstichting en de subsidie van de Regenbooggemeenten Goes en Middelburg.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden