Zeeuws saxofoontalent hoopt op finale Prinses Christina Jazz Concours

KAPELLE – Voor de twaalfjarige Ruben Oele uit Kapelle wordt het een spannende week. Ruben speelt saxofoon en aanstaande woensdag hoort hij of hij geselecteerd is voor de finale van het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours in Amsterdam.

De eindronde vindt op 14 november plaats in het Bimhuis, een internationaal vermaard jazzpodium.

Miles Davis
Ruben kreeg de liefde voor de muziek met de paplepel ingegoten. Zijn moeder en zus spelen dwarsfluit. Zijn vader speelt gitaar en samen met hem buigt Ruben zich geregeld over de jazzmuziek. “De stukken van Miles Davis die we spelen vind ik het leukst”, zegt hij. Niet verwonderlijk dat hij voor het Prinses Christina Jazz Concours heeft gekozen voor Davis’ standaardnummer Nardis. “Ik heb dat ook al gespeeld voor het examen van de muziekschool en ben toen met lof geslaagd.”

Prijzen
Het Prinses Christina Jazz Concours is een muziekwedstrijd, waaraan jongeren van 12 tot 21 jaar kunnen meedoen. De winnaars van de finale kunnen mooie prijzen winnen, zoals een studiereis naar New York, een optreden op Radio 2, een opnametraject via New Amsterdam Jazz en een masterclass bij een jazzmuzikant naar keuze.

Foto’s: Streekomroep De Bevelanden


Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden