Zes lintjes in gemeente Borsele

KWADENDAMME – Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de Borsele mocht dinsdagmorgen zes inwoners van zijn gemeente een koninklijke onderscheiding opspelden. Daar zaten twee echtparen uit ’s-Gravenpolder tussen. De plechtigheid vond plaats in de Bonifaciuskerk in Kwadendamme. Alle zes zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hillebrand en Corrie Scherrenburg – Zandbergen

Tussen 1986 en 2016 was Corrie Scherrenburg (70) comitélid bij Woord en Daad Zuid-Beveland. Ze organiseerde markten, acties en collectes voor hen die het minder hebben. Sinds 1995 is ze bestuurslid van de Zusterkring van de Christelijke Gereformeerde kerk Goes. Vanuit haar geloof is zij zeer begaan met het wel en wee van ouderen. Tussen 2005 en 2015 was Corrie Scherrenburg redactielid van het Contactblad van de Christelijke Gereformeerde Vrouwenvereniging. Sinds 2013 is ze – samen met haar man – chauffeur voor een zorgboerderij in Zoutelande.

Hillebrand Scherrenburg (72) is ruim 28 jaar betrokken geweest bij de kerkenraad van de Christelijk Gereformeerde kerk in Goes en vervulde daar verschillende functies. Daarnaast is hij ruim 40 jaar voorzitter geweest van de orgelcommissie. Zelf was hij ook ruim 25 jaar organist. Deze functie heeft hij in 2020 neergelegd.

Naast zijn werk voor de kerkelijke gemeenschap, is hij sinds 2014 ook bezorger namens het VrijwilligersHuis Borsele voor het leveren van maaltijden. Hillebrand Scherrenburg was van 1972 tot 2013 leerkracht aan de Koningin Julianaschool in ’s-Gravenpolder. Ook was hij jarenlang actief als bestuurslid bij de plaatselijke zangvereniging en in de beginjaren bij Woord en Daad comité Zuid-Beveland.

Jaap en Carolien van Maldegem-Markusse

Carolien van Maldegem-Markusse (70) was van 1991 tot 2019 nauw betrokken bij scoutinggroep De Voortrappers in de woonplaats ’s-Gravenpolder. Van 2002 tot 2014 was ze actief in het bestuur van CBS De Rank in ’s-Gravenpolder. Sinds 1990 is ze betrokken bij de Protestante Gemeente De Ark in Hoedekenskerke. Al 30 jaar is ze een van de vaste gezichten van de kindernevendienst. Daarnaast heeft ze bij een groot aantal kerstvieringen meegeholpen met het organiseren van de kerstmusical. En draait ze al 12 jaar mee in de bloemengroep die er elke zondagse eredienst voor zorgt dat er bloemen in de kerk staan, bij hoogtijdagen van het kerkelijk jaar zorgt ze voor de liturgische schikkingen.

Van 1991 tot 2014 was Jaap van Maldegem (73) lid en penningmeester van scoutingroep De Voortrappers in ’s-Gravenpolder. In 1999 was hij penningmeester van het scoutingevenement HIT Zeeland en in 2008 was hij penningmeester van HIT landelijk.

Vanaf 2017 is Jaap van Maldegem als kerkrentmeester betrokken bij de kerkenraad van Protestantse Gemeente De Ark in Hoedekenskerke. Hij heeft daarbij zowel in 2017 als in 2021 een grote restauratie van het monumentale kerkgebouw begeleid. Hij zette zich ook ruim 15 jaar in voor het onderhoud van de kerktuin en het oorlogsmonument.

Sinds 2015 is meneer van Maldegem een trouwe collectant van het Nationaal MS-fonds. Vanaf datzelfde jaar is hij chauffeur bij Gors. Vanaf 2018 levert hij bestellingen op diverse adressen voor de Smulkamer in Goes. De Smulkamer is een bakkerij van Het Gors waar cliënten terecht kunnen voor dagbesteding.

Neeltje Quist-Geelhoed

Mevrouw Quist-Geelhoed (64) uit Heinkenszand was van 1974 tot 1977 betrokken bij de oprichting van de kindercrèche in Heinkenszand. Van 1979 tot 1984 zat ze in het schoolbestuur van CBS De Wegwijzer en van 1975 tot 1985 verzorgde ze de gymnastieklessen voor de jeugd bij Gymnastiekvereniging Atlas Heinkenszand. Sinds september 2019 is Quist trainster bij de beweegtuin in Heinkenszand. Samen met andere vrijwilligers verzorgt ze leuke trainingen voor de oudere inwoners van de gemeente Borsele.

In 2003 klopte Neeltje Quist aan bij het bestuur van de seniorensoos in Heinkenszand om de ledenlijst van de Soos bij te werken en opnieuw in te richten. Ze zorgt daar ook voor allerlei activiteiten.

Van 1979 tot 1984 heeft Neeltje Quist leidinggegeven aan de jeugdgroep van de gereformeerde kerk in Heinkenszand. Vanaf 1987 is ze lid van de interkerkelijke zanggroep The Keysingers. Vanaf het midden van de jaren negentig was ze als lid van de Commissie van Beheer een aantal jaren als ambtsdrager verbonden aan de kerkenraad van de Samen op Weg gemeente in Heinkenszand.

Vanaf 2013 kan de gemeente bij het organiseren van de jaarlijkse rommelmarkt op mevrouw Quist rekenen. En daarnaast is zo ook nog jaarlijks betrokken bij de organisatie en uitvoering van de kerstmaaltijd voor alleenstaanden.

Henk Van Hartingsveldt

Vanaf 2002 is Henk van Hartingsveldt (67) uit ’s-Gravenpolder lid van de gemeenteraad van Borsele geweest namens de SGP-ChristenUnie. Als raadslid heeft hij zich vooral ingezet op het terrein van het sociaal domein.

Foto’s: Streekomroep De Bevelanden

Luister hieronder naar het interview met het echtpaar Scherrenburg en het echtpaar Van Maldegem. Verslaggever Peter van den Assem vroeg als eerste aan Corrie Scherrenburg of ze een lintje verwacht had.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden