Zes onderscheidingen in Reimerswaal, lintjes voor echtpaar Puik-van Stel

RILLAND – In de gemeente Reimerswaal zijn vandaag zes inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met een feestelijke bus zijn de gedecoreerden vanaf huis opgehaald en naar het Dorpshuis in Rilland gebracht. Daar was in het bijzijn van familie en overige genodigden de officiële uitreiking van de koninklijke onderscheidingen. Onder de zes is één echtpaar: Sander en Helma Puik-Van Stel kregen elk een lintje voor hun grote verdiensten.

door: Han Verbeem

Vanaf kwart voor negen ’s morgens reed de bus langs de diverse dorpen, om uiteindelijk rond half elf bij het Dorpshuis te eindigen. Voor de meesten was het een verrassing, hoewel een enkeling al een vermoeden had wat ze te wachten stond. Het is immers Lintjesregen, de dag voor Koningsdag, en dan staat burgemeester José van Egmond natuurlijk niet zómaar met een touringcar voor de deur.

Leny Van Raaijen-Veerhoek

Leny Van Raaijen-Veerhoek uit Rilland zet zich al jaren in als mantelzorger. “Zowel voor mensen in haar straat en via Zorggroep Ter Weel, maar ook voor alleenstaande mensen in haar woonplaats of mensen die het financieel moeilijk hebben is zij van grote steun.” Ze betekent tot op heden nog veel voor leden van de gemeenschap van arbeidsmigranten in Reimerswaal. Daarnaast heeft ze 8 jaar vrijwilligerswerk gedaan voor de gymnastiekvereniging en de jeugdvereniging in Rilland.

Sander en Helma Puik-van Stel

Sander Puik uit Rilland is “een betrokken diaken en manusje van alles bij de Vrije Evangelische Gemeente Bath”, merkte de burgemeester op. Ook is hij actief vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging V.V. Rillandia.  Zijn echtgenote Helma Puik-van Stel is de vaste organiste in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente Bath. “Maar daarnaast is ze ook vrijwilliger in de bibliotheekvestiging in Rilland en gastvrouw in het ADRZ in Goes.”

Andries den Hollander

Andries den Hollander uit Hansweert is al 50 jaar kerkelijke ontvanger en administrateur van de Protestantse Gemeente Hansweert-Schore. “Daarnaast haalt hij ook al ruim 40 jaar oud papier op voor de kerk en verzorgt hij de distributie van het Kerkelijk leven”, aldus Van Egmond. Ook is hij al jaren scheidsrechter bij voetbalvereniging De Hansweertse Boys.

Piet Huissen

Piet Huissen uit Krabbendijke is als vrijwilliger zeer actief geweest voor het Rode Kruis, Lotus en Sanquin. “Dankzij hem hebben velen hun EHBO-diploma kunnen behalen”, merkte de burgemeester op. Momenteel is kandidaat chauffeur van de buurtbus en werkt hij nieuwe chauffeurs in.

Adrie Molendijk

Adrie Molendijk uit Krabbendijke zet zich al jaren in voor de IJs en Skeelervereniging in Krabbendijke. “Hij is bestuurslid en organiseert mede evenementen, beheert de kantine en voert onderhoud uit aan het clubgebouw.“

Foto: vlnr. Leny van Raaijen-Veerhoek, Sander en Helma Puik-van Stel, burgemeester José van Egmond, Adrie Molendijk, Piet Huissen en Andries den Hollander (© Streekomroep de Bevelanden)

Luister hieronder naar interviews door Han Verbeem met Andries den Hollander, burgemeester José van Egmond en het echtpaar Sander en Helma Puik-Van Stel.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden