ZLM Tour start met twee etappes in Zeeland

KAPELLE – Van 8 t/m 12 juni wordt de ZLM Tour verreden met etappes in Zeeland, Limburg en Brabant. De wielerkoers geldt al jaren als voorbereiding en opwarming voor de Tour de France. De start van de ZLM Tour is woensdag 8 juni om 19.00 uur bij het gemeentehuis van Kapelle.

Servais Knaven, Tyler Hamilton, Karsten Kroon, Bart Voskamp, Mark Cavendish en Lars Boom; bekende namen uit de professionele wielersport die ooit aan de meet verschenen van de ZLM Tour en met winst op zak naar huis gingen. De ZLM Tour vindt z’n oorsprong in 1989. Het eendaagse wielerevenement heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een meerdaags wielerevenement; van rondje rond de kerk in Schijndel tot etappes in Zeeland, Limburg en Brabant, van een wedstrijd voor beloften tot een internationale wielerwedstrijd ingedeeld in de UCI ProSeries.

Teams

De deelnemende teams van de ZLM Tour zijn bekend. Zo komen Team Jumbo-Visma, Ineos-Grenadiers en Team DSM met een sterk team aan de start. Daarnaast verschijnt een Nederlandse selectie aan bekende renners uit de WorldTour. Kijk voor meer informatie over de teams op www.zlmtour.nl

Etappes

De ZLM Tour kent dit jaar twee Zeeuwse etappes. De start van de tour is in Kapelle, woensdag 8 juni om 19.00 uur. Vanaf het gemeentehuis wordt gekoerst naar Wemeldinge. De ronde is 12 kilometer en zal 8 keer gereden worden. De finish wordt rond 21.00 uur verwacht bij het gemeentehuis. Dag twee start de koers in Veere. Deze rit was voorheen bekend als de Ronde van Midden-Zeeland. Via Walcheren, Schouwen-Duiveland, Zuid-, en Noord-Beveland is de finish van deze rit in Goes.

Racefietsen in het gemeentehuis van Kapelle

Om alvast in de sfeer van de tour te komen is de hal van het gemeentehuis van Kapelle sinds 1 juni ingericht met racefietsen.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden