ZLM Tour start woensdag 8 juni in Kapelle

KAPELLE / VEERE – De vijfdaagse ZLM Tour gaat dit jaar van start met twee etappes in Zeeland. De wielerkoers start 8 juni  -de woensdag na Pinksteren- in Kapelle, de dag erna volgt een etappe vanuit Veere. De ZLM Tour gaat vervolgens via Noord-Brabant naar Limburg. Het precieze etappeschema voor de laatste drie dagen wordt komende weken bekend gemaakt.

door: Han Verbeem

Met een rit van 12 kilometer voert de startetappe vanuit de dorpskern van Kapelle langs onder meer Wemeldinge. Wethouder Jon Herselman noemt het een opsteker voor Kapelle. “We zijn als gemeente blij dat wij de start en finish van deze mooie wielerronde met een uitdagende eerste etappe mogen verzorgen”, aldus Herselman. Vorig jaar was de gemeente al in beeld voor de ZLM Tour, aldus Herselman, maar die is in 2021 vanwege de cronacrisis afgelast. Kapelle staat inmiddels te boek als sportgemeente als bakermat van nieuw talent. Zo wist onlangs de Kapelse topwielsrenster Shirin van Anrooij zilver te behalen in het WK veldrijden, in de categorie vrouwen onder de 23.

Veere

Op dag twee wordt gestart in Veere. “Rondom en mogelijk zelfs vanuit het historische stadje leggen de renners vervolgens over Walcheren, Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland en Noord-Beveland grotendeels het traject af van de vroegere Tacx Pro Classic of Ronde van Midden-Zeeland”, laat de organitie weten. De etappe gaat onder meer over de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug. De komende editie is twee jaar ná de laatste ZLM Tour van 2019 en geldt als een voorbereidingskoers voor de Tour de France, die enkele weken later wordt verreden. 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden