GOESENAAR KRIJGT SPELDJE VOOR INZET TEGEN ZWERFAFVAL

Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart willen de gemeente Goes en Schoon Zeeland iets extra’s doen voor de inwoners die zich inzetten tegen zwerfafval. Wethouder Cees Pille gaat om 13.00 uur in ’s-Heer Arendskerke een middag met Joke Hospes mee op pad om zwerfafval op te ruimen. Die middag wordt Joke ook in het zonnetje gezet en krijgt ze een speldje van Trots Op Ons Schoon Zeeland (TOOSZ) omdat zij zich inzet voor een schone leefomgeving.

Eerste speldje

Joke is de eerste in de gemeente Goes die dit speldje krijgt. Ze is begaan met de natuur én haar omgeving en stoort zich al langere tijd aan het zwerfafval dat op sommige plekken ligt. Tijdens wandelingen neemt ze sinds kort een grijper en een zak mee en raapt dan gelijk het zwerfafval wat ze tegenkomt.

Schoon Zeeland

Trots Op Ons Schoon Zeeland is een initiatief van Schoon Zeeland, een campagne voor een mooie, schone provincie. Schoon Zeeland biedt een overzicht van de projecten en acties tegen zwerfafval van onder meer scholen, bedrijven, sportclubs en gemeenten.

Zwerfafvalcampagne

In gemeente Goes wordt dit hele jaar extra aandacht besteed aan zwerfafval.  Met de slogan ‘Afval in de bak, je kan het!’ wordt iedereen aangespoord om afval in de bak te gooien en zo zwerfafval tegen te gaan. Door middel van onder meer posters, sociale media en acties gaan we met z’n allen zwerfafval tegen. Kleine moeite, grote prestatie!

Nomineer een opruimheld

Ken jij ook een zwerfafval- en opruimheld die een speldje verdiend? Nomineer jouw held en geef dit door aan info@mecdebevelanden.nl. Zij zorgen ervoor dat deze helden vanaf 20 maart in het zonnetje worden gezet. 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden