De man achter de burgemeester

Goes, 20 oktober 2020 – In een reeks portretten gaat Streekomroep de Bevelanden kennis maken met de persoon achter het ambt burgemeester; Bevelandse burgemeesters. Woensdag 21 oktober is de heer Fons Naterop te gast in de radiostudio van Streekomroep de Bevelanden, 105 SOB FM.

Fons werd in februari 2020 geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle. Geboren in het Brabantse Oosterhout in september 1956 is hij qua leeftijd de nestor van de  Bevelandse burgemeesters. De bestuurlijke carrière van Fons begon in 1989. In de functie van gemeentesecretaris was hij werkzaam in de toenmalige Noord-Brabantse gemeente Lith. In 1993 werd Lith verruild voor Geldermalsen en zes jaar later voor Halderberge. Ondertussen was hij als directielid betrokken bij de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant.

Het was een kwestie van tijd of Fons zou een sport hoger op de gemeentelijke ladder klimmen en die kans bood zich aan in 2008 toe hij voorgedragen werd als burgemeester van de gemeente Aalburg. Tot 2019 bleef Fons burgervader van Aalburg tot de gemeente bij een herindeling ondergebracht werd in de nieuwe gemeente Altena.

In november 2018 werd Fons waarnemend burgemeester van Boxtel en sinds februari 2019 waarnemend in Kapelle als opvolger van, eveneens waarnemend, burgemeester Huub Hieltjes.

Kapelle biedt veel uitdagingen als ‘bloesem van Zeeland’ met ontwikkelingen in de zon-, en windenergie, huisvesting van migranten arbeiders en een zeer levendig cultureel en sportief verenigingsleven.

In deze reeks portretten maken we kennis met de persoon achter het ambt. Wat zijn de hobby’s, lievelingseten, muzieksmaak, vakantieoord? Een nadere kennismaking met de burgemeester van de gemeente Kapelle, Fons Naterop.

Jaap Lagaay en Marcel Jalink ontvangen Fons Naterop, woensdag 21 oktober in ‘Lagaay gaat Kippen Witten’ vanaf 16.00 uur op 105 SOB FM, Streekomroep de Bevelanden.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden