Wijkvereniging Goes-West ontvangt welkome gift

Goes, 26 september 2020 – Voor Wijkvereniging Goes-West was Burendag dit jaar extra speciaal. Zij ontvingen zaterdag van wethouder Joost de Goffau een bakfiets. De bakfiets is door de wethouder overhandigd namens Ondersteuning Mantelzorgers & Vrijwilligers (SOMV), Fietswereld Melse en SMWO.

De bakfiets is een welkome gift voor de wijkvereniging. Door de coronacrisis hebben mensen nog meer dan anders ervaren hoe waardevol het is om een praatje te maken en elkaar te kunnen ontmoeten. “De bakfiets wordt gebruikt om maaltijden te bezorgen en bij activiteiten zoals Burendag en NL doet. Maar ook voor ontmoetingen in de wijk of om spullen te vervoeren”, aldus Saskia van Wijkvereniging Goes-West. De hoofdgebruiker van de bakfiets is de wijkvereniging. Wijkbewoners kunnen bij noodzaak ook een beroep doen op de bakfiets, zij kunnen dit aanvragen bij de wijkvereniging. Verder wordt de bakfiets gebruikt door het opbouwwerk van SMWO in Goes-West en de Ruilwinkel in Goes.

Zaterdag 26 september werd de landelijke Burendag gehouden waarbij buurtgenoten elkaar opzoeken, met gepaste afstand, voor gezelligheid of om iets voor hun buurt of wijk te doen.

Foto: Charles Linssen; Yannick de Potter van de wijkvereniging en Rien Heijboer van SOMV die de fietssleutel aan Yannick overhandigde met op de achtergrond Joost de Goffau de wijkwethouder.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden