Stoere teamsport Lacrosse

Lacrosse is niet meer over het hoofd te zien. Afgelopen zomer werd het Lacrosse als nieuwe teamsport in de regio geïntroduceerd. In parken, op het strand in Vlissingen en op scholen tijdens gymlessen hebben enkele honderden de sport al leren kennen. In november start in Goes het schoolprogramma met Lacrosse daarin opgenomen en komen daar duizend leerlingen bij.

Onder de naam LoKust Lacrosse, een verwijzing naar de lage kust van Zeeland, houdt deze stoere sport gratis open (corona-proof) trainingen op sportpark De Sprong in Middelburg op de woensdagavond 19.00-21.00.

De van origine Amerikaanse indianensport wordt gespeeld met een stick met een netje bovenaan en is een combinatie van (ijs)hockey en American football. Door een hard rubberen bal over te spelen kan er razendsnel gescoord worden in het doel. Met een aantal nieuw verworven enthousiastelingen gaat LoKust Lacrosse eerst in Middelburg en daarna in gymzaal Omnibus in Vlissingen open trainingen houden. Vanaf maart hopen ze een jeugddag te kunnen organiseren en aansluiting te vinden bij een bestaande sportclub.

“We zijn heel blij met de ontvangst en verbreden het (team)sportkeuzepalet in Zeeland. Omdat je op afstand een bal overgooit, wordt de sport nu vooral Corona-proof aangeboden. De sport is snel aan het groeien in de regio samen met bevriende teams uit Bergen op Zoom”, aldus initiatiefnemer Daniël Sterenborg die eerder een nieuwe club heeft opgetuigd. Met bijna 10 jaar ervaring functioneert Sterenborg nu ook als hoofdtrainer en inspirator voor de volgende generatie in Zeeland. Meer informatie of deelnemen aan open trainingen woensdagavond 19:00, kan door aanmelding per mail via: info@lokustlacrosse.nl.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden